In dit artikel

MoneyMonk Review Eerlijke Ervaring Van ZZP-Er | Alle Info

In dit artikel

Waarom is MoneyMonk toch zo’n ontzettend populair onder de ZZP-ers? En is het überhaupt terecht? In dit uitgebreide MoneyMonk review deel ik mijn ervaring met MoneyMonk van A tot Z, compleet dus. Wat is er goed, wat kan er beter? Dus, twijfel jij of dit het beste boekhoudprogramma voor jou is, lees dan vooral verder!

Terwijl ik dit MoneyMonk review aan het typen ben zie ik in een openstaand tabblad de timer doortikken. Het projectmanagement van dit online boekhoudprogramma werkt fenomenaal; gemakkelijk en intuïtief.

Als dienstverlenende ZZP-er werk ik sinds juli 2022 met MoneyMonk. Dat is nu dus al een tijdje. Hoogste tijd dus, om er eens de diepte in te duiken.

Waarschijnlijk heb ik net als jij mij afgevraagd of MoneyMonk voor mij de beste boekhoud software zou zijn.

In mijn persoonlijke en eerlijke ervaringsreview met MoneyMonk neem ik je mee het boekhoudkundige klooster in. Om alles van deze automatische administratiemonnik voor je boven tafel te krijgen.

  • Wat mijn ervaringen zijn met MoneyMonk
  • Hoe de software in elkaar steekt; wat krijg je voor je geld?
  • Hoe het werkt
  • Wat anderen ervan vinden
  • Of er alternatieven voor MoneyMonk zijn
  • Wat het kost, en of er nog een korting of gratis optie zijn om te starten met
  • En we sluiten het review natuurlijk af met de vraag: Is MoneyMonk een goede keuze
  • Maar uiteraard; voor wie is MoneyMonk geschikt?

Voor wie is dit review?

Wordt jouw boekhouding een monnikenschool? Of mag de monnik het werk doen terwijl jij je bezit houdt met de leukere en belangrijkere dingen van het leven?

Dit eerlijk en complete MoneyMonk review is voor jou, wanneer je tijfelt of MoneyMonk voor jou en je onderneming geschikt is, en wilt weten of het een goede boekhoudpartner voor jou is.

MoneyMonk Review | Samenvatting

De ervaringen met MoneyMonk zijn verreweg grotendeels (97% op TrustPilot) positief. Enkele negatieve verhalen komen uitgebreid aan bod in dit MoneyMonk review. Ook de specialisten zijn het er over eens dat dit pakket een goede keuze is.

In vergelijking tot alternatieven zijn er verschillende gelijkwaardige aanbieders voor je online boekhouding. Op het gebied van gebruiksgemak wint Moneymonk de harten van vele gebruikers.

Voor wie is MoneyMonk geschikt?

Dat deze online boekhouder van duidelijke taal houdt zie je direct op de homepagina, daar zie je namelijk deze tekst:

MoneyMonk review: Voor wie is MoneyMonk geschikt

Bron: de Moneymonk.nl website

MoneyMonk richt zich met zijn boekhoudprogramma dus op de dienstverlenende ZZP-er of eenmanszaak.

Dit is handig om te weten, want elk boekhoudpromma dat we kennen is ontwikkeld met een specifieke doelgroep in gedachten. Zo is er verschillende software te vinden dat meer gericht is op bijvoorbeeld; stichting, mkb, of ondernemers met een webshop.

Het mag dus duidelijk zijn, wie MoneyMonk helpen wil (Ondernemers met een Dienstverlenende eenmanszaak). En met welke functionaliteiten ze dat willen doen. Hier lees je, of ze dat daadwerkelijk lukt.

Dat de freelancer op de eerste plek staat is duidelijk te zien. Het in Utrecht gesitueerde team achter dit programma splitst het begrip ZZP-er daarbij in 2 categorieën:

  1. De beginnende eenmanszaak of zzp-er
  2. de ervaren eenmanszaak of zzp-er

Als beginnende freelancer merkte ik dit in het enorm intuïtieve en prettige navigeren door het systeem. Waarbij ik mij stap voor stap verdiepte in het pakket. In eerste instantie waren het alleen de uren van het projectmanagement welke ik gebruikte. Om vervolgens met een paar klikken een factuur te sturen. En ook de BTW-aangifte is een eitje, want deze is simpelweg altijd up-to-date.

Ben je meer ervaren in het ondernemen en . Dan zie je bij binnenkomst direct waar alles te vinden is. En heb je in no-time je adminstratie op orde. Het programma biedt ruim voldoende mogelijkheden om je administratie overzichtelijk en gemakkelijk bij te houden.

Wanneer MoneyMonk niet geschikt voor je is

Wanneer je buiten de directe doelgroep van MoneyMonk valt, stuit je vanwege de eenvoud van dit uitstekende boekhoudprogramma al snel op een paar beperkingen.

Wanneer je te maken hebt met zaken als loonadministratie. Ben je bij deze software snel uitgekeken. Deze ontbreekt namelijk. Hiervoor zou Informer een goede kunnen zijn.

Ook met een winkel of webwinkel beschik je met deze monniken niet over de juiste middelen. Er is niet zoiets als vooraadbeheer. Koppelingen met bijvoorbeeld kassasystemen en webshops zijn namelijk niet te maken. Voor een koppeling met kassasysteem en of webshop zou je bij Jortt of e-Boekhouden.nl aan kunnen kloppen.

Ook als bevlogen freelancer in de Klein Ondernemers Regeling heb je aan MoneyMonk niet de meest vloeiende partner. Want, de software is hiervoor niet geoptimaliseerd. Het werkt wel, maar je hebt er nog wat omkijken naar. Als ZZP-er in de KOR is Tellow beter geschikt voor je. Met een vinkje bij de instellingen houdt dit programma namelijk op de juiste manier voor je bij. Hoewel het hier wel een pluspuntje heeft. Heeft MoneyMonk toch veel voordelen.

Als gedreven ZZP-er met het oog op groei kun je echter zeker wel vooruit met dit pakket. Het gemak is niet te onderschatten, en het bespaard je nogal wat tijd. Welke je in je onderneming of in jezelf, partner en/ of gezin kunt steken!

Wanneer je eenmaal aankomt op het punt dat je meer eist van je boekhoudsoftware. Dan kun je heel gemakkelijk je boekhouding exporteren naar een aanbieder die aansluit bij de nieuwe eisen van je groeiende onderneming.

Mijn ervaring met MoneyMonk

Als dienstverlenende ZZP-er zonder webshop en personeel val ik uiteraard helemaal in de groep die MoneyMonk helpen wil met zijn online boekhoudprogramma.

Nadat ik een paar andere aanbieders probeerde, was MoneyMonk als thuiskomen. e-Boekhouden vond ik te onvriendelijk in de gebruikerservaring. Het dashoard was nogal saai en ik begreep niet direct wat de bedoeling was.

Bij Tellow liep ik vast op de hoge kosten voor het toevoegen van een automatische betaallink.

En bij MoneyBird was de urenregistratie (nog) onbeschikbaar.

Alternatief voor MoneyMonk?

Hier lees je over een alternatief voor MoneyMonk

Wat ik zocht, vond ik bij MoneyMonk in 1 oogopslag. Een manier om mijn uren bij te houden, te factureren en alle inkomsten en uitgaven bij te houden. Niets meer dan nodig. Hoppa Hier kan ik wel mee uit de voeten. Ik was in 1 keer op de rit.

Snel transacties verwerken met bankkoppeling

Het dashboard laat niets onduidelijk. Ik kan makkelijk navigeren tussen de verschillende schermen. En elke keer dat ik inlog, zie ik direct of er iets in mijn bankrekening is gebeurd. Via een klik op de notificatie kom ik direct in het scherm om de transactie te verwantwoorden.

Een factuur of bestand toevoegen aan de transactie en het op de juiste post boeken is gemakkelijk gedaan.

Facturen die ik binnenkrijg stuur ik simpelweg door naar een speciaal aangemaakt e-mail adres. Om ze vervolgens aan de transactie te koppelen. Hierbij gaat het systeem voor mij op zoek naar bestanden bij een bepaalde transactie. Zelf dien ik dit alleen maar te bevestigen. Of, als er niets te vinden is, de juiste transactie er bij te vinden.

MoneyMonk bankkoppeling met Knab automatisch transacties inladen

Bankkoppeling met MoneyMonk: Altijd zicht op de nog te verwerken transacties

Makkelijk uren registreren

Het bijhouden van mijn uren in een excel sheet was ik al heel snel zet. Binnen een maand lag ik hiermee al hopeloos achter.

Binnen MoneyMonk is de urenregistratie erg makkelijk geregeld. Binnen een project dat je kunt aanmaken voor een klant, of intern, kun je gemakkelijk je uren registeren. Wanneer ik de ochtend begin voor 1 van mijn opdrachtgevers klik ik zijn project aan om de timer te starten.

Vervolgens, wanneer ik voor mijn eigen projecten bezig ben. Stop ik de timer en start ik deze voor een intern project. Dit heb ik onderverdeeld in Algemeen, de administratie en verschillende online projecten welke ik heb lopen.

Zo houd ik bij waar mijn tijd in mijn interne projecten heengaat. En factureer ik heel gemakkelijk mijn uren door aan mijn opdrachtgever(s).

Eenvoudige facturatie

Het maken van facturen gaat eenvoudig. In mijn geval laat ik mijn rekenmonnik aan het einde van de maand alle uren binnen een project optellen. Met een paar klikjes is de factuur klaar om te versturen naar mijn opdrachtgever/ klant.

Blijft betaling uit?

Wanneer de betalingstermijn is verstreken krijg je een melding en stuur je direct een betalingsherinnering. Ook dit neemt mij een flinke hap werk uit de hand.

Bonnen scannen

Je kunt danwel niet direct vanuit de app je bonnen scannen.

Maar, de manier waarop deze software een oplossing biedt om je bonnen in je boekhouding te krijgen is minstens net zo vernuftig, makkelijk en snel.

Je stuurt simpelweg een e-mail met de factuur, dit kan bijvoorbeeld .pdf of .jpg zijn door naar een specifiek en uniek e-mailadres.

Vervolgens kun je de bestanden in je dashboard vinden en koppelen.

Overige functionaliteiten en functies

In grote lijnen is dit hoe ik MoneyMonk gebruik. Hier lees je meer: MoneyMonk functies en mogelijkheden

Gebruiksgemak

Het mag dus wel duidelijk zijn dat gebruiksgemak een heel sterk punt is van MoneyMonk. Niet alleen in de desktop versie die ik via mijn laptop benader is het gemakkelijk en overzichtelijk. Ook via de app kan ik heel gemakkelijk mijn boekhouding bijhouden.

Contact met de Helpdesk

Voor mij was het nogal een grote stap om met een boekhoudprogramma te beginnen. Daarbij kwamen nogal wat onzekerheden kijken. Een deskundige en hulpvaardige helpdesk is daarbij dan erg welkom.

Het eerste support ticket dat ik opende vanuit mijn app, werd snel en deskundig beantwoordt. Eerder leek het mij slim om voor de verschillende projecten verschillende rekeningen bij te houden. Dat bleek in de praktijk.

Wat is MoneyMonk

MoneyMonk is een online boekhoudprogramma van Nederlandse Makelij. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht. En heeft 1 doel: Ondernemers helpen succesvol te ondernemen. Dit doet het bedrijf door het vereenvoudigen van processen, inzicht geven in de financiën en delen van hun kennis.

Samengevat zie je dit terug in een slim en eenvoudig boekhoudprogramma: MoneyMonk.

MoneyMonk heeft drie begrippen centraal staan:

  • persoonlijke ontwikkeling
  • klantbelang
  • geen gedoe

Het team

Het team van MoneyMonk bestaat uit zo’n 20 gemotiveerde en enthousiaste medewerkers, die kennis van zaken hebben. Een vraag wordt dan ook altijd snel en duidelijk beantwoordt.

Wie is MoneyMonk? Het team van MoneyMonk

Een selectie uit het team, inclusief allemansvriend Jack

Het boekhoudprogramma van MoneyMonk

Het product van MoneyMonk mag duidelijk zijn. Een online boekhoudpakket uitermate geschikt voor dienstverlenende zzp-ers.

Dit boekhoudpakket biedt je de belangrijkste functionaliteiten om gemakkelijk en overzichtelijk je boekhouding bij te kunnen houden, zoals:

  • Projectmanagement
  • Urenregistratie
  • Facturatie
  • Boekhouding

Raporten, jaarrekeningen, en BTW-aangiftes zijn makkelijk en duidelijk te genereren.

Hoe werkt MoneyMonk?

Wanneer er mutaties hebben plaatsgevonden, herkend de software deze. Terugkomende boekingen kunnen aan de hand van sugesties, makkelijk geboekt worden. Dit gaat niet helemaal automatisch. Je kunt zelf een suggestie voor de kostenrubriek aangeven bij mutaties die naar verwachting vaker gaan voorkomen.

MoneyMonk functies en mogelijkheden

Nog even wat dieper de functies van dit online boekhoudpakket.

Van boven naar beneden zie je deze lijst, dit is uitgesneden uit een screenshot van het dashboard.

MoneyMonk review: De functionaliteiten zie je in het menu

MoneyMonk Menu, de functnaliteiten in een oogopslag

Dashboard

In het Dashboard zie je in een oogopslag je financiële vooruitgang. De belangrijkst elementen zie je hier in terug. De (openstaande) facturen, inkoopfacturen en te betalen BTW voor het desbetreffende kwartaal.

Ook zie je hier je het salde op je bankrekening en nog te verantwoorden transacties. Dit allemaal zonder toeters en bellen. Gewoon overzichtelijk en duidelijk. Met een klik in de verschillende widgets kom je op de juiste pagina om alles te verwerken.

MoneyMonk review dashboard

MoneyMonk Dashboard

Rapportages

Wanneer je alles netjes bijhoudt, is het maken van rapportages erg gemakkelijk. Voor je BTW- of ICP-aangifte ben je direct klaar. Het wordt dan wel niet automatisch doorgegeven. Maar de cijfers staan zo voor je klaar, dat het inloggen en invoeren van de BTW-aangifte in no-time klaar is.

De rapportages die je uit kunt draaien van MoneyMonk

MoneyMonk rapportage

Contacten

Wanneer je veel zakelijke klanten in Nederland hebt, ben je erg blij met de koppeling met de KvK. Je kunt zoeken op bedrijfsnaam of KvK nr. En je hebt de contactgegevens direct correct ingevoerd. Je dient alleen zelf nog even een e-mail adres, en BTW. Nr in te voeren.

Heb je voornamelijk te maken met particulieren, dan selecteer je heel eenvoudig bij het aanmaken van een nieuw contact dat het om een particulier gaat. Vervolgens vul je de belangrijkste gegevens in.

Project management

Onder het stukje project management vallen;

  • Offertes
  • Projecten
  • Uren
  • Ritten

Offertes

Elk project begint met een offerte. Het aanmaken van een offerte gaat heel eenvoudig. Via je administratie instellingen kun je al bepaalde dingen standaardiseren. Zoals bijvoorbeeld de lay-out en een paar basis regels. Vervolgens kun je per offerte dingen toevoegen of verwijderen.

Projecten

Hoe eenvoudig ook, het hoofdstuk projecten is met 3 woorden samen te vatten: Eenvoudig en compleet. Het is uitermate geschikt voor ZZP-ers. Je kunt projecten aanmaken zoveel je wilt. Waarbij je kiezen kunt deze projecten als intern te zien, of te koppelen aan een klant. In een project kun je 1 of meerdere taken aanmaken. Zodat dit uiteindelijk gespecifeerd bij de factuur kan worden weergegeven. Via het tabblad specificaties zie je direct wat er al gefactureerd of betaald is. En wat er nog open staat.

Ook dit werkt eenvoudig en intuïtief.

Uren

Hier kun je de uren die je besteed aan een project bijhouden. Je kunt geen uren bijhouden zonder deze te koppelen aan een project. Dus, wil je interne werkzaamheden bijhouden die niet direct aan een opdrachtgever of klant uit te rekenen zijn, dan dien je hier een intern project voor aan te maken. Bijvoorbeeld: “Algemeen”. Ik geloof dat dit al standaard aangemaakt is.

MoneyMonk review urenregistratie

MoneyMonk urenregistratie

Ritten

Heb je te maken met reistijden en -kosten. Dit is de plek om dit bij te houden. Dit valt ook onder het stukje projecten. Zodat je dit aan zowel interne als externe (=klanten) kunt toewijzen. Hoewel het makkelijk in te vullen is, mis je hier de automatische rekenkracht om even de gereden kilometers uit te rekenen. Dit mag je zelf invullen.

Boekhouding

Met de administratie van uren en ritten ben je al een aardig eind op weg. De basis van een boekhoudprogramma is uiteraard de functie om je boekhouding goed bij te kunnen houden.

Want, hoe zit het met de winst- en verlies rekening, en hoeveel BTW dien je af te dragen?

Deze basis heeft MoneyMonk stevig en stabiel neergezet.

Factureren

Het gemak van facturen sturen en hoe dit door het hele systeem verweven zit, was 1 van de redenen dat ik voor MoneyMonk koos. Het is namelijk niet voor elk boekhoudprogramma vanzelfsprekend, dat het makkelijk is om een factuur met gekoppelde betaallink te sturen. Waarbij het programma ook nog eens bijhoudt of je factuur al betaald is, en of de betalingstermijn verlopen is. Waarbij je ook nog eens makkelijk aanmaningen en herinneringen verstuurd.

Inkoopfacturen

Hier houdt je overzichtelijk de inkoopfacturen bij.

Bankboek

Dankzij de bankkoppeling met je zakelijke rekening heb je altijd zicht op de actuele stand van zaken. Chronologisch worden de transacties weergegeven. Aan groen of rode letters zie je direct of het om inkomsten of uitgaven gaat.

Is de transactie verwerkt? Ofwel, gekoppeld aan een factuur of bon? Dat zie je aan een groen lijntje links van de tabel. Is dit er niet? Dan koppel je dit met een paar klikjes aan de juiste bon, en boek je hem in de juiste categorie.

BTW-aangifte

Heb je alles goed bijgehouden, dan is dit de plek waar je 4x in het jaar even terugkomt om de cijfers uit te kopiëren voor de BTW Aangifte. Het is op zo’n manier weergegeven, dat je simpelweg geen fout maken kan. Het zelfde geldt voor de ICP aangifte.

MoneyMonk BTW-aangifte

Een vooralsnog lege BTW-aangifte (op moment van schrijven lag dit nog in de toekomst)

Bezittingen

Voor mij als online ondernemer is het grootste bezit mijn laptop met een mifikastje van een paar tientjes. Maar, heb je meer, dan kun je deze in verschillende categorieën indelen. Deze kun je zelf aanmaken. Bij het inboeken van je bezittingen geef je aan wat de aankoopprijs was. En over welke periode je deze wilt afschrijven.

Dit komt uiteindelijk allemaal terug in je rapporten.

Boekhoudkundig

Hier vind je een overzicht van de afgelopen jaren. Welke je gewoon online op kunt slaan. Verder kun je hier terecht voor de openingsbalans, grootboekrekeningen en journalen.

Administratie instellingen

Dit is de plek, om algemene basis instellingen voor je administratie te wijzigen en in te stellen. Hier kun jij je abonnement wijzigen. Maar, ook is dit de plek om een template te maken voor je facturen, offertes, etc.

Wat is er goed aan MoneyMonk? De voordelen

Online heeft vele voordelen. Waaronder het gemak en de snelheid waarmee je de administratie kunt bijhouden. Verder heb je ook weinig gedoe meer met het bewaren van je jaarcijfers.

Specifiek voor MoneyMonk zijn ook nog tal van voordelen te noemen:

  • Makkelijk en intuïtief je boekhouding bijhouden dankzij heldere en gebruiksvriendelijke interface
  • Makkelijk bonnen en facturen inscannen en verwerken
  • Alle functionaliteiten voor dienstverlenende zzp’ers
  • Geen lastige grootboeken
  • Koppeling met KvK, om hier makkelijk contacten uit toe te voegen
  • Deskundige en snelle klantenservice
  • Gratis 1-op-1 opstartservice
  • Eenvoudig en digitaal factureren (met iDeal), waarbi je je eigen huisstijl kunt opmaken, inclusief logo kleuren en briefpapier.
  • Automatisch back-ups van je administratie
  • Gratis toegang voor boekhouders
  • Perfect voor zzp’ers die uren schrijven
  • Zelf bestanden kunnen toevoegen
  • Dus ook geschikt voor “self-billing”
  • Status van verstuurde mails (facturen) bekijken
  • Veel inzichten middels rapportages, balans en winst- en verliesrekening
  • Gemaakte uren per klant inzien
  • Openstaande facturen controleren
  • Balansmutaties inkijken
  • Periodes vergelijken

Wat kan er beter? De Nadelen

Niets is helemaal perfect. Er zijn ook nog een paar nadelen in MoneyMonk te vinden.

  • Je kunt de btw aangifte niet rechtstreeks en automatisch indienen vanuit het programma. Het programma biedt wel de cijfers die je simpelweg overnemen kunt.
  • Je kunt via de app geen inkoopfacturen inboeken, dit dien je via de desktop omgeving te doen. Ofwel, in browser via de website.
  • Niet mogelijk een incasso te sturen, en herinneringen worden niet automatisch verstuurd. Wel houdt het programma bij, wat er nog openstaat.
  • De klant kan digitaal een offerte niet goedkeuren
  • UBL facturen zijn niet mogelijk
  • Gegevens importeren is omslachtig

Wat zijn de kosten van MoneyMonk?

De prijs voor MoneyMonk loopt op van gratis tot €25,- per maand. Dit is afhankelijk van je omzet. Wanneer je omzet boven een bepaalde grens uitkomt, stap je vanzelf over naar de volgende trap.

Gratis MoneyMonk uitproberen

Heb je nog geen KvK. nr. En ben je dus nog in de Pre-Start fase, dan kun je al wel je boekhouding bijhouden met het gratis Pre-start abonnement. Hier zijn nog geen betaal nodig. En heb je ook nog niet de mogelijkheid facturen te sturen.

Ben je al gestart en wil je gratis met MoneyMonk beginnen?

Onafhankelijk van de omzet die maakt of denkt te gaan maken, is er de mogelijkheid een gratis proefperiode van 30 dagen aan te gaan. Zodra je bent aangemeld gaan deze dagen in. Wanneer jij je betaal gegevens invult, gaat na deze gratis periode het passende abonnement gratis voor je in.

Korting op MoneyMonk

Afhankelijk van je omzet kun je tot 70% korting op de kosten krijgen.

  • Valt je omzet onder € 10.000,- Dan, val je in Start met een korting van 70% zijn de maandelijkse kosten dan € 7,50
  • Is je omzet meer dan € 10.000,- maar minder dan € 30.000,- dan val je in Growth, en krijg je 40% korting op de maandelijkse kosten. Dan betaal je € 15,- per maand
  • Daarboven zit je in de klasse Pro, en valt de korting weg. Dan betaal je € 25,- per maand.

Zie hieronder in 1 oogopslag de verdeling van de tarief verdeling voor MoneyMonk

MoneyMonk kosten: Wat kost MoneyMonk.

Kosten en korting van MoneyMonk, zoals op de website weergegeven.

MoneyMonk app bankboek

Bankboek in de app

MoneyMonk App review: projecten en urenregistratie

Urenregistratie in de MoneyMonk App

Ritten bijhouden met Moneymonk

Ritten administratie in de app

MoneyMonk App downloaden

De MoneyMonk App is verkrijgbaar in zowel de Google Playstore als de Apple App store.

MoneyMonk Alternatief

Is MoneyMonk het enige online boekhoudprogramma? Zeker niet! Er zijn er enorm veel. Ook over de andere programma’s is veel te vertellen. Allemaal hebben zij hun eigen kenmerken, sterke – en minder sterke punten.

Hier vind je in het korte vergelijkingen tussen MoneyMonk en verschillende alternatieven.

MoneyMonk vs Moneybird

MoneyBird beschikt over meer functionaliteiten die “externe processen” beter bijhouden. Hiermee bedoel ik het stukje van uitgaande mails m.b.t. tot offertes en facturen. Offertes kunnen bijvoorbeeld digitaal ondertekend worden, herineringen worden automatisch verstuurd, e.d. MoneyBird is dus wat meer geautomatiseerd.

Bij MoneyMonk kun je ook je bezittingen en afschrijvingen beter bijhouden.

In beide gevallen heb je te maken met een goede helpdesk.

Moneybird verliest het vanuit mijn perspectief op het gebied van gebruiksgemak. Als dienstverlenende zzp-er gaat mijn voorkeur naar MoneyMonk.

De maandelijkse kosten liggen vrijwel gelijk. Van 7,50 – 25 Euro per maand voor MoneyMonk, en van 10 – 25 Euro per maand voor Moneybird.

MoneyMonk vs e-Boekhouden

Enkel wanneer je een webshop of winkel runt, is e-Boekhouden de winnaar van deze vergelijking. MoneyMonk mist hier simpelweg de functionaliteiten. Logisch, het is hier niet opgericht. Als dienstverlenende zzp-er wordt je simpelweg beter bedient met het pakket van MoneyMonk.

Verder zie je in e-Boekhouden een wat strakke en saaie user interface. Ik vond het moelijk hierin mijn weg te vinden.

Als nieuwe starter ben je overigens wel blij met het kostenplaatje van e-Boekhouden. De eerste 15 maanden kun je dit pakket gratis gebruiken. Daarna kan de prijs oplopen tot € 25,- per maand

MoneyMonk vs Rompslomp

MoneyMonk en rompslomp hebben heel veel gelijkenissen. Waarbij voor sommigen de voorkeur vanwege de gebruiksvriendelijkheid iets meer richting Rompslomp gaat. Voor mij ligt het erg dicht bij elkaar. MoneyMonk heeft meerdere bankkoppelingen.

Met Rompslomp ben je overigens wel iets goedkoper uit: De prijzen lopen op tot 17,50 per maand.

MoneyMonk vs Informer

Ook deze twee liggen erg dicht bij elkaar. Ze zijn beiden gebruiksvriendelijk en je ontvangt een mooi pakket voor een eerlijke prijs. Deze kunnen overigens oplopen tot 42,- per maand voor Informer. Daarbij is Informer ook meer geschikt voor het MKB.

MoneyMonk vs Tellow

Mijn reis begon bij Tellow. Toch ben ik snel overgestapt naar MoneyMonk. Dit, vanwege de beperkingen van het Tellow pakket. En de meerprijs die ik moest betalen voor het meesturen van een betaallink met de factuur. Verder ontbrak bij Tellow de mogelijkheid om makkelijk de uren bij te houden.

Tellow heeft het voordeel je bankzaken en boekhouding samen te brengen. En zelfs volledig ontzorgd te zijn, met een toegewezen boekhouder.

MoneyMonk of Tellow? het is het gemak en gebruiksvriendelijkheid via de app ende laptop, waardoor ik (voor nu) voor MoneyMonk kies.

Andere MoneyMonk ervaringen

MoneyMonk heeft een goede reputatie. Met trots prijkt op de website van MoneyMonk dan ook deze titel:

 class=

MoneyMonk review score van de eigen website.

Ook op TrustPilot scoort MoneyMonk 4,9 van de 5 sterren. Dit is een gemiddelde van zo’n 230 MoneyMonk reviews.

Maar, hier zitten natuurlijk ook een paar negatieve verhalen tussen. En deze dienen ook belicht te worden.

Wat mij hier overigens ten eerste bij opvalt, is dat de datum van deze slechte MoneyMonk ervaring al behoorlijk oud is. De laatste stamt af uit 2020.

Het probleem van een doorlopende incasso na het opzeggen van het abonnement, lijkt mij dan ook niet meer relevant en actueel. Dit is een verhaal dat afstamt uit 2015.

Verder zie ik hoe de support heel netjes en ook confronterend reageert, op slechte ervaringsverhalen. Die niet helemaal terecht zijn. Zoals, het afkraken van het programma vanwege gebrek aan de functionaliteiten. Deze functionaliteiten zijn eigenlijk niet van toepassing op de doelgroep: Dienstverlenende ZZP-ers. Deze klacht komt dan ook meer voort uit een mismatch tussen verwachtingen en het daadwerkelijke product.

Het gros van de mensen (97%!) looft MoneyMonk om het gemak, het overzicht, de deskundige support, de goedwerkende app, de tijdsbesparing die het brengt, de opstartservice, etc..

 class=

Bron: Nl.Trustpilot.com

Wat zeggen andere specialisten?

Voordat wij naar de conclusie van Boekhoudspot over dit boekhoudprogramma gaan, nog een paar specialisten aan het woord:

Van zakelijkgroeien.nl is dit Jasper Runneboom

In zijn conclusie zegt Jasper over MoneyMonk, dat het voor de meeste ZZP-ers een makkelijk en compleet boekhoud- en adminstratieprogramma is. Het scheelt tijd en is overzichtelijk. Hij raadt het aan voor dienstverlenende zzp-ers.

De pluspunten die Jasper noemt, zijn gelijk aan wat je in dit MoneyMonk review vindt.

Als nadeel, voegt hij hier nog aan toe; het ontbreken van de mogelijkheid om het programma zelf de gereden kilometers van je ritten uit te rekenen.

Voor ZZPdaily.nl schrijft Job Verberne over MoneyMonk

Job begint zijn conclusie met de conclusie dat hij het het fijnste boekhoudpakket van allemaal vindt. Dit is mede dankzij de interface, welke strak, duidelijk en modern is.

Zoals verwacht raadt ook Job het programma aan voor dienstverlenende zzp-ers. En niet aan ondernemers met bijvoorbeeld webshop.

Verder is Job lovend over;

  • het weglaten van overbodige functionaliteiten
  • compleet aan te passen facturen en offertes
  • makkelijk inscannen van bonnen en inkoopfacturen
  • goedwerkende urenregistratie, welke direct aan klanten door te rekenen zijn.

Er is echter wel iets dat Job mist. En dat is de functionaliteit van de software om automatisch betalingsherinneringen te sturen. Dat heeft hij hoog op het lijstje staan.

Boekhouden.com deelt Mark’s MoneyMonk ervaring

Hoewel Mark in zijn artikel behoorlijk compleet is, mist er een duidelijke conclusie. Over het algemeen is Mark zeker te spreken over deze boekhoudsoftware. Hij verkiest MoneyMonk in ieder geval boven een aantal vergelijkbare aanbieders.

MoneyMonk review door andere specialisten

MoneyMonk review door andere specialisten

Conclusie

Met MoneyMonk heb je een vlotte, professionele en deskundige partner voor je boekhouding. Het systeem werkt vloeiend. En biedt de functionaliteiten die je nodig hebt als dienstverlenende zzp-er.

Val je in een andere klasse dan is het verstandig om een andere partij op te zoeken.

Dankzij de bankkoppeling en de suggestie regels kun je heel gemakkelijk en snel je boekhouding bijhouden. Loop je ergens tegenaan, dan is je vraag middels een mail met de deskundige support snel makkelijk opgelost.

Verbeterpunten zouden nog diepergaande automatiseren kunnen zijn. Bijvoorbeeld het automatisch sturen van herinneringen en aanmaningen, of het automatisch uiterekenen van de kilometers.

De nog opgenstaande facturen zie je overigens heel overzichtelijk in je dashboard. En met een klikje heb je ze verstuurd. Ondank de mogelijkheid tot verdere automatisering is dit al een flinke time-saver.

De rapporten zijn duidelijk, en waar het allemaal omgaat, het doen van je aangifte doe je gemakkelijk met de uitdraaien uit het systeem.

Ten slotte:

Ik geniet van het gebruiksgemak en doe met plezier mijn boekhouding met Moneymonk.

Is Moneymonk een aanrader?

Vanuit mijn perspectief: Ja!. Dat is het. Tenzij je een dienstverlenende zzp-er bent.

MoneyMonk FAQ

Kan je makkelijk overstappen van of naar MoneyMonk?

Ja, dit kan heel gemakkelijk. Het programma heeft de mogelijkheid je hele boekhouding te exporteren. Het importeren kan wel wat omslachtig zijn. Maar, is zeker te doen. Zeker met de opstartservice.

Waar bewaart MoneyMonk mijn jaarcijfers?

De jaarcijfers van de voorgaande jaren worden automatisch in je account opgeslagen. Je kunt hiervan voor je eigen administratie een uitdraai maken. Maar, dat is in principe niet nodig.

Kun je MoneyMonk gebruiken als je gebruik maakt van de Klein Ondernemers Regeling (KOR)?

Ja, dat kan. Maar, MoneyMonk is niet geoptimaliseerd voor de KOR.

Kun je met MoneyMonk een factuur of offerte in je huisstijl opmaken?

Ja, je kunt via je administratie instellingen het briefpapier aanpassen. Zodat ook je facturen en offertes in je huisstijl passen. Je kunt logo, kleuren en briefpapier aanpassen. En standaard regels toevoegen.

Hoe kan ik bij MoneyMonk inloggen?

Om in te loggen bij MoneyMonk ga je naar: app.moneymonk.nl/authenticate. Heb je nog geen account. Dan kun je hier een (30 dagen) gratis proefaccount aanmaken.

Hoe kom ik met MoneyMonk in contact?

Vanuit je account kun je een ticket versturen. Verder kun je via de mail een bericht sturen: support@moneymonk.nl

Kun je met MoneyMonk een ABN Amro bankkoppeling maken?

Ja. MoneyMonk kun je koppelen aan je ABN Amro bankrekening. Voorwaarde is dat de rekening op een natuur persoon staat.

Kun je met MoneyMonk een Bunq bankkoppeling maken?

Ja. MoneyMonk kun je koppelen aan je Bunq bankrekening. Voorwaarde is dat de rekening op een natuur persoon staat.

Kun je met MoneyMonk een ING bankkoppeling maken?

Ja. MoneyMonk kun je koppelen aan je ING bankrekening. Voorwaarde is dat de rekening op een natuur persoon staat.

Kun je met MoneyMonk een Knab bankkoppeling maken?

Ja. MoneyMonk kun je koppelen aan je Knab bankrekening. Voorwaarde is dat de rekening op een natuur persoon staat.

Kun je met MoneyMonk een N26 bankkoppeling maken?

Ja. MoneyMonk kun je koppelen aan je N26 bankrekening. Voorwaarde is dat de rekening op een natuur persoon staat.

Kun je met MoneyMonk een Rabobank bankkoppeling maken?

Ja. MoneyMonk kun je koppelen aan je Rabobank bankrekening. Voorwaarde is dat de rekening op een natuur persoon staat.

Kun je met MoneyMonk een SNS bankkoppeling maken?

Ja. MoneyMonk kun je koppelen aan je SNS bankrekening. Voorwaarde is dat de rekening op een natuur persoon staat.

Kun je met MoneyMonk een Regiobank bankkoppeling maken?

Ja. MoneyMonk kun je koppelen aan je Regiobank bankrekening. Voorwaarde is dat de rekening op een natuur persoon staat.

Kun je met MoneyMonk een ASN bankkoppeling maken?

Ja. MoneyMonk kun je koppelen aan je ASN bankrekening. Voorwaarde is dat de rekening op een natuur persoon staat.

Kun je met MoneyMonk een Triodos bankkoppeling maken?

Ja. MoneyMonk kun je koppelen aan je Triodos bankrekening. Voorwaarde is dat de rekening op een natuur persoon staat.

Kun je met MoneyMonk een Deutsche Bank bankkoppeling maken?

Nee, je kunt (nog) geen bankkoppeling maken vanuit MoneyMonk met Deutsche Bank

Bronvermelding

  • Moneymonk.nl
  • Eigen ervaring
  • .com
  • nl.Trustpilot.com
  • zakelijkgroeien.nl
  • zzpdaily.nl
Foto van Wouter (Ervaringsdeskundige)

Wouter (Ervaringsdeskundige)

Wouter Buijs (1984) zette zijn eerste stappen in de boekhouding al in zijn tienertijd. Facturatie met MS Excel en Word smaakten naar meer. Dit moest toch makkelijker kunnen? Zijn passie ligt in het helpen van mensen naar meer vrijheid. Goede inzicht in de cijfers van je bedrijf is daar een onderdeel van. Volg Wouter op Instagram of LinkedIn. Of mail naar: info@boekhoudspot.com. Telefoonnummer: 033-2022144